opća gimnazija
nastavni predmet | tjedni broj sati po godinama | |||
1. | 2. | 3. | 4. | |
Obvezni predmeti | ||||
Hrvatski jezik | 4 | 4 | 4 | 4 |
Engleski jezik | 3 | 3 | 3 | 3 |
Njemački jezik | 2 | 2 | 2 | 2 |
Latinski jezik | 2 | 2 | – | – |
Glazbena umjetnost | 1 | 1 | 1 | 1 |
Likovna umjetnost | 1 | 1 | 1 | 1 |
Povijest | 2 | 2 | 2 | 3 |
Geografija | 2 | 2 | 2 | 2 |
Matematika | 4 | 4 | 3 | 3 |
Fizika | 2 | 2 | 2 | 2 |
Kemija | 2 | 2 | 2 | 2 |
Biologija | 2 | 2 | 2 | 2 |
Informatika | 2 | – | – | – |
Psihologija | – | 1 | 1 | – |
Logika | – | – | 1 | – |
Sociologija | – | – | 2 | – |
Filozofija | – | – | – | 2 |
Politika i gospodarstvo | – | – | – | 1 |
Tjelesna i zdravstvena kultura | 2 | 2 | 2 | 2 |
Izborni predmeti | ||||
Etika / Vjeronauk | 1 | 1 | 1 | 1 |
Informatika / Biologija | – | 1 | – | – |
Biologija / Psihologija | – | – | 1 | 1 |
UKUPNO | 32 | 32 | 32 | 32 |
turističko-hotelijerski komercijalist (THK)
nastavni predmet | tjedni broj sati po razredu | |||
1. | 2. | 3. | 4. | |
Hrvatski jezik | 3 | 3 | 3 | 3 |
Povijest | 2 | 2 | – | – |
Politika i gospodarstvo | – | – | 2 | – |
Tjelesna i zdravstvena kultura | 2 | 2 | 2 | 2 |
Etika / Vjeronauk | 1 | 1 | 1 | 1 |
UKUPNO ZAJEDNIČKI DIO | 8 | 8 | 8 | 6 |
Engleski jezik – strani jezik I | 3 | 3 | 3 | 3 |
Njemački jezik – strani jezik II | 3 | 3 | 2 | 2 |
Gospodarska matematika | 3 | 3 | 2 | 2 |
Računalstvo1) | 2 | 2 | – | – |
Poslovna psihologija s komunikacijom | – | – | 2 | – |
Biologija s higijenom i ekologijom | 2 | – | – | – |
Turistički zemljopis | – | – | 1 | 1 |
Povijest hrvatske kulturne baštine | – | – | 2 | – |
Gospodarsko pravo | – | 2 | – | – |
Poslovno dopisivanje | 1 | 1 | – | – |
Računovodstvo i kontrola | – | – | – | 2 |
Statistika | – | – | 2 | – |
Knjigovodstvo | – | – | 2 | 2 |
Organizacija poslovanja poduzeća u ugostiteljstvu | 2 | 2 | 2 | 2 |
Osnove turizma | 2 | – | – | – |
Promet i putničke agencije | – | – | – | 2 |
Marketing u turizmu | – | – | – | 2 |
Recepcijsko poslovanje | – | – | – | 2 |
Poznavanje robe i prehrana | 2 | 2 | – | – |
Ugostiteljsko posluživanje | 2 | 3 | 3 | 3 |
Kuharstvo (sa slastičarstvom) | 3 | 4 | 4 | 4 |
UKUPNO POSEBNI STRUČNI DIO | 25 | 25 | 25 | 27 |
PRAKTIČNA NASTAVA 2) | ||||
tjedno | 3 | 3 | 3 | 3 |
stručna ferijalna praksa (ljeti) | 182 | 182 | 182 | – |
SVEUKUPNO | 36 | 36 | 36 | 36 |
-
- Uz podršku računala.
- Praktična nastava od I. do III. razreda izvodi se u ugostiteljstvu (kuharstvo sa slastičarstvom – ugostiteljsko posluživanje, a u IV. razredu izvodi se u hotelu, motelu, pansionu (recepcija, računovodstvo, nabavno-prodajni odjel).
Praktična nastava ostvaruje se 3 sata tijekom nastavne godine i 182 sata za vrijeme ljetnih mjeseci. Stručna ferijalna praksa je uvjet za upis u sljedeći razred. Ostvarena praktična nastava evidentira se u dnevniku razreda koji je učenik upisao. Ocjene ostvarene tijekom ljeta evidentiraju se kao ocjene iz praktične nastave u imenik u rujnu.
konobar
nastavni predmeti | tjedni broj sati po razredu | ||
1. | 2. | 3. | |
I. Zajednički dio | |||
Hrvatski jezik | 3 | 3 | 3 |
Povijest | 2 | – | – |
Politika i gospodarstvo | – | – | 2 |
Tjelesna i zdravstvena kultura | 2 | 2 | 2 |
Etika / Vjeronauk | 1 | 1 | 1 |
Ukupno zajednički dio | 10 | 6 | 6 |
II. Posebni dio | |||
Engleski jezik – strani jezik I | 3 | 3 | 3 |
Njemački jezik – strani jezik II | 2 | 2 | 3 |
Gospodarska matematika | 2 | 2 | 2 |
Računalstvo | 2 | 1 | – |
Povijest hrvatske kulturne baštine | – | – | 2 |
Biologija s higijenom i ekologijom | 2 | – | – |
Poslovna psihologija i komunikacija | – | 2 | – |
Osnove turizma | 2 | – | – |
Turistička geografija Hrvatske | – | 2 | – |
Organizacija poslovanja ugostiteljskih poduzeća | – | 2 | 2 |
Marketing u turizmu | – | – | 1 |
Kuharstvo | – | 2 | – |
Ugostiteljsko posluživanje | 5 | 5 | 6 |
Poznavanje robe i prehrana | 2 | 1 | 1 |
Ukupno posebni stručni dio | 18 | 22 | 22 |
Praktična nastava | |||
tjedno | 8 | 8 | 8 |
stručna ferijalna praksa (ljeti) | 182 | 182 | – |
SVEUKUPNO | 36 | 36 | 36 |
Praktična nastava ostvaruje se 8 sati tijekom nastavne godine i 182 sata za vrijeme ljetnih mjeseci. Stručna ferijalna praksa je uvjet za upis u sljedeći razred. Ostvarena praktična nastava evidentira se u dnevniku razreda koji je učenik upisao. Ocjene ostvarene tijekom ljeta evidentiraju se kao ocjene iz praktične nastave u imenik u rujnu.
kuhar
nastavni predmeti | tjedni broj sati po razredu | ||
1. | 2. | 3. | |
I. Zajednički dio | |||
Hrvatski jezik | 3 | 3 | 3 |
Povijest | 2 | – | – |
Politika i gospodarstvo | – | – | 2 |
Tjelesna i zdravstvena kultura | 2 | 2 | 2 |
Etika / Vjeronauk | 1 | 1 | 1 |
Ukupno zajednički dio | 10 | 6 | 6 |
II. Posebni dio | |||
Engleski jezik – strani jezik I | 2 | 2 | 2 |
Njemački jezik – strani jezik II | 2 | 2 | 2 |
Gospodarska matematika | 2 | 2 | 2 |
Računalstvo | 2 | 1 | – |
Povijest hrvatske kulturne baštine | – | – | 2 |
Biologija s higijenom i ekologijom | 1 | 2 | – |
Organizacija poslovanja ugostiteljskih poduzeća | – | 2 | 2 |
Osnove turizma | 2 | – | – |
Poznavanje robe i prehrana | 2 | 2 | 2 |
Ugostiteljsko posluživanje | – | 2 | – |
Kuharstvo | 7 | 7 | 8 |
Ukupno posebni stručni dio | 18 | 22 | 22 |
Praktična nastava | |||
tjedno | 8 | 8 | 8 |
stručna ferijalna praksa (ljeti) | 182 | 182 | – |
SVEUKUPNO | 36 | 36 | 36 |
Praktična nastava ostvaruje se 8 sati tijekom nastavne godine i 182 sata za vrijeme ljetnih mjeseci. Stručna ferijalna praksa je uvjet za upis u sljedeći razred. Ostvarena praktična nastava evidentira se u dnevniku razreda koji je učenik upisao. Ocjene ostvarene tijekom ljeta evidentiraju se kao ocjene iz praktične nastave u imenik u rujnu.