opća gimnazija
| nastavni predmet | tjedni broj sati po godinama | |||
| 1. | 2. | 3. | 4. | |
| Obvezni predmeti | ||||
| Hrvatski jezik | 4 | 4 | 4 | 4 |
| Engleski jezik | 3 | 3 | 3 | 3 |
| Njemački jezik | 2 | 2 | 2 | 2 |
| Latinski jezik | 2 | 2 | – | – |
| Glazbena umjetnost | 1 | 1 | 1 | 1 |
| Likovna umjetnost | 1 | 1 | 1 | 1 |
| Povijest | 2 | 2 | 2 | 3 |
| Geografija | 2 | 2 | 2 | 2 |
| Matematika | 4 | 4 | 3 | 3 |
| Fizika | 2 | 2 | 2 | 2 |
| Kemija | 2 | 2 | 2 | 2 |
| Biologija | 2 | 2 | 2 | 2 |
| Informatika | 2 | – | – | – |
| Psihologija | – | 1 | 1 | – |
| Logika | – | – | 1 | – |
| Sociologija | – | – | 2 | – |
| Filozofija | – | – | – | 2 |
| Politika i gospodarstvo | – | – | – | 1 |
| Tjelesna i zdravstvena kultura | 2 | 2 | 2 | 2 |
| Izborni predmeti | ||||
| Etika / Vjeronauk | 1 | 1 | 1 | 1 |
| Informatika / Biologija | – | 1 | – | – |
| Biologija / Psihologija | – | – | 1 | 1 |
| UKUPNO | 32 | 32 | 32 | 32 |
turističko-hotelijerski komercijalist (THK)
| nastavni predmet | tjedni broj sati po razredu | |||
| 1. | 2. | 3. | 4. | |
| Hrvatski jezik | 3 | 3 | 3 | 3 |
| Povijest | 2 | 2 | – | – |
| Politika i gospodarstvo | – | – | 2 | – |
| Tjelesna i zdravstvena kultura | 2 | 2 | 2 | 2 |
| Etika / Vjeronauk | 1 | 1 | 1 | 1 |
| UKUPNO ZAJEDNIČKI DIO | 8 | 8 | 8 | 6 |
| Engleski jezik – strani jezik I | 3 | 3 | 3 | 3 |
| Njemački jezik – strani jezik II | 3 | 3 | 2 | 2 |
| Gospodarska matematika | 3 | 3 | 2 | 2 |
| Računalstvo1) | 2 | 2 | – | – |
| Poslovna psihologija s komunikacijom | – | – | 2 | – |
| Biologija s higijenom i ekologijom | 2 | – | – | – |
| Turistički zemljopis | – | – | 1 | 1 |
| Povijest hrvatske kulturne baštine | – | – | 2 | – |
| Gospodarsko pravo | – | 2 | – | – |
| Poslovno dopisivanje | 1 | 1 | – | – |
| Računovodstvo i kontrola | – | – | – | 2 |
| Statistika | – | – | 2 | – |
| Knjigovodstvo | – | – | 2 | 2 |
| Organizacija poslovanja poduzeća u ugostiteljstvu | 2 | 2 | 2 | 2 |
| Osnove turizma | 2 | – | – | – |
| Promet i putničke agencije | – | – | – | 2 |
| Marketing u turizmu | – | – | – | 2 |
| Recepcijsko poslovanje | – | – | – | 2 |
| Poznavanje robe i prehrana | 2 | 2 | – | – |
| Ugostiteljsko posluživanje | 2 | 3 | 3 | 3 |
| Kuharstvo (sa slastičarstvom) | 3 | 4 | 4 | 4 |
| UKUPNO POSEBNI STRUČNI DIO | 25 | 25 | 25 | 27 |
| PRAKTIČNA NASTAVA 2) | ||||
| tjedno | 3 | 3 | 3 | 3 |
| stručna ferijalna praksa (ljeti) | 182 | 182 | 182 | – |
| SVEUKUPNO | 36 | 36 | 36 | 36 |
-
- Uz podršku računala.
- Praktična nastava od I. do III. razreda izvodi se u ugostiteljstvu (kuharstvo sa slastičarstvom – ugostiteljsko posluživanje, a u IV. razredu izvodi se u hotelu, motelu, pansionu (recepcija, računovodstvo, nabavno-prodajni odjel).
Praktična nastava ostvaruje se 3 sata tijekom nastavne godine i 182 sata za vrijeme ljetnih mjeseci. Stručna ferijalna praksa je uvjet za upis u sljedeći razred. Ostvarena praktična nastava evidentira se u dnevniku razreda koji je učenik upisao. Ocjene ostvarene tijekom ljeta evidentiraju se kao ocjene iz praktične nastave u imenik u rujnu.
konobar
| nastavni predmeti | tjedni broj sati po razredu | ||
| 1. | 2. | 3. | |
| I. Zajednički dio | |||
| Hrvatski jezik | 3 | 3 | 3 |
| Povijest | 2 | – | – |
| Politika i gospodarstvo | – | – | 2 |
| Tjelesna i zdravstvena kultura | 2 | 2 | 2 |
| Etika / Vjeronauk | 1 | 1 | 1 |
| Ukupno zajednički dio | 10 | 6 | 6 |
| II. Posebni dio | |||
| Engleski jezik – strani jezik I | 3 | 3 | 3 |
| Njemački jezik – strani jezik II | 2 | 2 | 3 |
| Gospodarska matematika | 2 | 2 | 2 |
| Računalstvo | 2 | 1 | – |
| Povijest hrvatske kulturne baštine | – | – | 2 |
| Biologija s higijenom i ekologijom | 2 | – | – |
| Poslovna psihologija i komunikacija | – | 2 | – |
| Osnove turizma | 2 | – | – |
| Turistička geografija Hrvatske | – | 2 | – |
| Organizacija poslovanja ugostiteljskih poduzeća | – | 2 | 2 |
| Marketing u turizmu | – | – | 1 |
| Kuharstvo | – | 2 | – |
| Ugostiteljsko posluživanje | 5 | 5 | 6 |
| Poznavanje robe i prehrana | 2 | 1 | 1 |
| Ukupno posebni stručni dio | 18 | 22 | 22 |
| Praktična nastava | |||
| tjedno | 8 | 8 | 8 |
| stručna ferijalna praksa (ljeti) | 182 | 182 | – |
| SVEUKUPNO | 36 | 36 | 36 |
Praktična nastava ostvaruje se 8 sati tijekom nastavne godine i 182 sata za vrijeme ljetnih mjeseci. Stručna ferijalna praksa je uvjet za upis u sljedeći razred. Ostvarena praktična nastava evidentira se u dnevniku razreda koji je učenik upisao. Ocjene ostvarene tijekom ljeta evidentiraju se kao ocjene iz praktične nastave u imenik u rujnu.
kuhar
| nastavni predmeti | tjedni broj sati po razredu | ||
| 1. | 2. | 3. | |
| I. Zajednički dio | |||
| Hrvatski jezik | 3 | 3 | 3 |
| Povijest | 2 | – | – |
| Politika i gospodarstvo | – | – | 2 |
| Tjelesna i zdravstvena kultura | 2 | 2 | 2 |
| Etika / Vjeronauk | 1 | 1 | 1 |
| Ukupno zajednički dio | 10 | 6 | 6 |
| II. Posebni dio | |||
| Engleski jezik – strani jezik I | 2 | 2 | 2 |
| Njemački jezik – strani jezik II | 2 | 2 | 2 |
| Gospodarska matematika | 2 | 2 | 2 |
| Računalstvo | 2 | 1 | – |
| Povijest hrvatske kulturne baštine | – | – | 2 |
| Biologija s higijenom i ekologijom | 1 | 2 | – |
| Organizacija poslovanja ugostiteljskih poduzeća | – | 2 | 2 |
| Osnove turizma | 2 | – | – |
| Poznavanje robe i prehrana | 2 | 2 | 2 |
| Ugostiteljsko posluživanje | – | 2 | – |
| Kuharstvo | 7 | 7 | 8 |
| Ukupno posebni stručni dio | 18 | 22 | 22 |
| Praktična nastava | |||
| tjedno | 8 | 8 | 8 |
| stručna ferijalna praksa (ljeti) | 182 | 182 | – |
| SVEUKUPNO | 36 | 36 | 36 |
Praktična nastava ostvaruje se 8 sati tijekom nastavne godine i 182 sata za vrijeme ljetnih mjeseci. Stručna ferijalna praksa je uvjet za upis u sljedeći razred. Ostvarena praktična nastava evidentira se u dnevniku razreda koji je učenik upisao. Ocjene ostvarene tijekom ljeta evidentiraju se kao ocjene iz praktične nastave u imenik u rujnu.
