opća gimnazija

nastavni predmet tjedni broj sati po godinama
1. 2. 3. 4.
Obvezni predmeti
Hrvatski jezik 4 4 4 4
Engleski jezik 3 3 3 3
Njemački jezik 2 2 2 2
Latinski jezik 2 2
Glazbena umjetnost 1 1 1 1
Likovna umjetnost 1 1 1 1
Povijest 2 2 2 3
Geografija 2 2 2 2
Matematika 4 4 3 3
Fizika 2 2 2 2
Kemija 2 2 2 2
Biologija 2 2 2 2
Informatika 2
Psihologija 1 1
Logika 1
Sociologija 2
Filozofija 2
Politika i gospodarstvo 1
Tjelesna i zdravstvena kultura 2 2 2 2
Izborni predmeti
Etika / Vjeronauk 1 1 1 1
Informatika / Biologija 1
Biologija / Psihologija 1 1
UKUPNO 32 32 32 32

turističko-hotelijerski komercijalist (THK)

nastavni predmet tjedni broj sati po razredu
1. 2. 3. 4.
Hrvatski jezik 3 3 3 3
Povijest 2 2
Politika i gospodarstvo 2
Tjelesna i zdravstvena kultura 2 2 2 2
Etika / Vjeronauk 1 1 1 1
UKUPNO ZAJEDNIČKI DIO 8 8 8 6
Engleski jezik – strani jezik I 3 3 3 3
Njemački jezik – strani jezik II 3 3 2 2
Gospodarska matematika 3 3 2 2
Računalstvo1) 2 2
Poslovna psihologija s komunikacijom 2
Biologija s higijenom i ekologijom 2
Turistički zemljopis 1 1
Povijest hrvatske kulturne baštine 2
Gospodarsko pravo 2
Poslovno dopisivanje 1 1
Računovodstvo i kontrola 2
Statistika 2
Knjigovodstvo 2 2
Organizacija poslovanja poduzeća u ugostiteljstvu 2 2 2 2
Osnove turizma 2
Promet i putničke agencije 2
Marketing u turizmu 2
Recepcijsko poslovanje 2
Poznavanje robe i prehrana 2 2
Ugostiteljsko posluživanje 2 3 3 3
Kuharstvo (sa slastičarstvom) 3 4 4 4
UKUPNO POSEBNI STRUČNI DIO 25 25 25 27
PRAKTIČNA NASTAVA   2)
tjedno 3 3 3 3
stručna ferijalna praksa (ljeti) 182 182 182
SVEUKUPNO 36 36 36 36

      1. Uz podršku računala.
      2. Praktična nastava od I. do III. razreda izvodi se u ugostiteljstvu (kuharstvo sa slastičarstvom – ugostiteljsko posluživanje, a u IV. razredu izvodi se u hotelu, motelu, pansionu (recepcija, računovodstvo, nabavno-prodajni odjel).

    Praktična nastava ostvaruje se 3 sata tijekom nastavne godine i 182 sata za vrijeme ljetnih mjeseci. Stručna ferijalna praksa je uvjet za upis u sljedeći razred. Ostvarena praktična nastava evidentira se u dnevniku razreda koji je učenik upisao. Ocjene ostvarene tijekom ljeta evidentiraju se kao ocjene iz praktične nastave u imenik u rujnu.

    konobar

    nastavni predmeti tjedni broj sati po razredu
    1. 2. 3.
    I. Zajednički dio
    Hrvatski jezik 3 3 3
    Povijest 2
    Politika i gospodarstvo 2
    Tjelesna i zdravstvena kultura 2 2 2
    Etika / Vjeronauk 1 1 1
    Ukupno zajednički dio 10 6 6
    II. Posebni dio
    Engleski jezik – strani jezik I 3 3 3
    Njemački jezik – strani jezik II 2 2 3
    Gospodarska matematika 2 2 2
    Računalstvo 2 1
    Povijest hrvatske kulturne baštine 2
    Biologija s higijenom i ekologijom 2
    Poslovna psihologija i komunikacija 2
    Osnove turizma 2
    Turistička geografija Hrvatske 2
    Organizacija  poslovanja ugostiteljskih poduzeća 2 2
    Marketing u turizmu 1
    Kuharstvo 2
    Ugostiteljsko posluživanje 5 5 6
    Poznavanje robe i prehrana 2 1 1
    Ukupno posebni stručni dio 18 22 22
    Praktična nastava
    tjedno 8 8 8
    stručna ferijalna praksa (ljeti) 182 182
    SVEUKUPNO 36 36 36

     

    Praktična nastava ostvaruje se 8 sati tijekom nastavne godine i 182 sata za vrijeme ljetnih mjeseci. Stručna ferijalna praksa je uvjet za upis u sljedeći razred. Ostvarena praktična nastava evidentira se u dnevniku razreda koji je učenik upisao. Ocjene ostvarene tijekom ljeta evidentiraju se kao ocjene iz praktične nastave u imenik u rujnu.

    kuhar

    nastavni predmeti tjedni broj sati po razredu
    1. 2. 3.
    I. Zajednički dio
    Hrvatski jezik 3 3 3
    Povijest 2
    Politika i gospodarstvo 2
    Tjelesna i zdravstvena kultura 2 2 2
    Etika / Vjeronauk 1 1 1
    Ukupno zajednički dio 10 6 6
    II. Posebni dio
    Engleski jezik – strani jezik I 2 2 2
    Njemački jezik – strani jezik II 2 2 2
    Gospodarska matematika 2 2 2
    Računalstvo 2 1
    Povijest hrvatske kulturne baštine 2
    Biologija s higijenom i ekologijom 1 2
    Organizacija  poslovanja ugostiteljskih poduzeća 2 2
    Osnove turizma 2
    Poznavanje robe i prehrana 2 2 2
    Ugostiteljsko posluživanje 2
    Kuharstvo 7 7 8
    Ukupno posebni stručni dio 18 22 22
    Praktična nastava
    tjedno 8 8 8
    stručna ferijalna praksa (ljeti) 182 182
    SVEUKUPNO 36 36 36

    Praktična nastava ostvaruje se 8 sati tijekom nastavne godine i 182 sata za vrijeme ljetnih mjeseci. Stručna ferijalna praksa je uvjet za upis u sljedeći razred. Ostvarena praktična nastava evidentira se u dnevniku razreda koji je učenik upisao. Ocjene ostvarene tijekom ljeta evidentiraju se kao ocjene iz praktične nastave u imenik u rujnu.

    Skip to content