Školska godina 2024./2025.

Dragi maturanti,

popis tema za završni rad za konobare, kuhare i turističko-hotelijerske komercijaliste u školskoj godini 2024./2025. možete preuzeti klikom na ime mentora kojega ste odabrali.

Školska godina 2023./2024.

Obrana završnoga rada za školsku 2023./2024. godinu

Obrana završnoga rada za komercijaliste održavat će se 13. lipnja 2024. godine u kabinetu posluživanja prema sljedećem rasporedu. Redni broj Prezime i ime Vrijeme obrane 1. Beg Luči 8:00-8:15 2. Bravarić Marko 8:15-8:30 3. Dumičić Marta 8:30-8:45 4. Manuel Franelić...

Završni rad

Dragi učenici, na stranici Nastava → Završni rad možete pratiti sve obavijesti o provedbi završnog rada.

Dragi maturanti,

popis tema za završni rad za turističko-hotelijerske komercijaliste u školskoj godini 2023./2024. možete preuzeti klikom na ime mentora kojega ste odabrali.

Marina Beg Umiljenović

EKONOMSKA SKUPINA PREDMETA

  1. Organizacija poslovanja u hotelu
  2. Istraživanje tržišta
  3. Kategorizacija objekata iz skupine hoteli
  4. Animacija u hotelskom objektu
  5. Marketinške funkcije u turizmu
  6. Motivi, oblici i ciljevi integracija ugostiteljskih poduzeća
  7. Nositelji turističke ponude na Rabu
  8. Organizacija rada odjeljku u hotelu (odjeljak po izboru, hotel po izboru)
  9. Organizacija rada proizvodnog odjela-catering
  10. Radni stres u poduzeću (objekt po izboru)
  11. Politika cijena u ugostiteljskim poduzećima
  12. Posebnosti hotelskih lanaca u svijetu
  13. Pozitivne i negativne strane turoperatora
  14. SWOT analiza turizma (objekt po izboru)
  15. Turizam kao jedan od glavnih nositelja turističke ponude
  16. Uloga lokacije ugostiteljskog objekta
  17. Uloga prometa u turizmu
  18. Vrste putničkih agencija
  19. Analiza tržišta na otoku Rabu
  20. Konkurencija među objektima (objekti po izboru)
  21. Tržišna strategija u hotelijerstvu
  22. Menadžment hotela (objekt po izboru)
  23. Check in – Check out
  24. Organizacija cjenika hotelske ponude
  25. Procedura rada s rezervacijama
  26. Upravljanje kadrovima u prijamnom odjelu
  27. Zadaci i funkcije putničkih agencija na tržištu
  28. Udruživanje putničkih agencija
  29. Čimbenici radnog procesa u objektu (objekt po izboru)
  30. Politika cijena putničke agencije
  31. Ponašanje potrošača
  32. Makrookružje
  33. Mikrookružje
  34. Plan marketinga
  35. Segmentacija tržišta na Rabu
  36. Upravljanje marketinškim funkcijama proizvoda
  37. Distribucija (objekt po izboru)
  38. Kontrola marketinga
  39. Područje primjene marketinga
  40. Komunikacija tržišta s javnošću

SVAKA TEMA MOŽE SE ODNOSITI NA HOTEL/AGENCIJU PO IZBORU

Robert Bajčić

KUHARSTVO SA SLASTIČARSTVOM

1 potreba i uloga  kuhinjske administracije u suvremenoj gastronomiji
2 marketing u  promidžbi gastronomije
3 hladna predjela od mesa (razne paštete i pjenice)
4 hladna predjela od ribe, rakova, školjki i glavonožaca
5 hladni izlošci (značajke, uloga i namjena)
6 hladni izlošci od riba, rakova, školjki i glavonožaca
7 topla (složenija) predjela od tjestenine
8 vrste toplih predjela prema osnovnim tijestima od kojih se izrađuju i to predjela od:
9 tvorničkih tijesta, domaćeg tijesta,  vučenog tijesta,
10 tekućeg tijesta, hrustavog tijesta, lisnatog tijesta i prhkog tijesta)
11 topla predjela od raznih smjesa (varenci, nabujci i hrustavci)
12 jela od ribe (jela od: kuhane i  ogrušane )
13 jela od ribe (jela od:, pohane, pečene, pirjane i zapečene ribe)
14 jela od rakova, školjki i glavonožaca na razne tehnološke procese
15 gotova jela od govedine
16 gotova jela od teletine
17 gotova jela od svinjetine
18 gotova jela od janjetine
19 gotova jela od peradi
20 gotova jela od mljevenog mesa
21 gotova jela od divljači (pernate i dlakave)
22 hrvatska nacionalna jela (jela: dalmatinske, istarske, međimursko-zagorske i slavonske kuhinje)
23 hladna jela (jela od mesa domaće stoke i jela od peradi)
24 temeljne značajke dogotavljanja jela pred stolom gosta
25 flambiranje pred stolom gosta (jela 1od raznih mesa i jela od ribe, rakova, školjki i glavonožaca)
26 slatka jela od  finog dizanog tijesta

Marin Borić

UGOSTITELJSKO POSLUŽIVANJE

  1. Oprema u ugostiteljskim objektima koji pružaju usluge prehrane, točenje pića i napitaka.
  2. Sredstva ponude i prodaje jela.
  3. Pivo
  4. Jaka alkoholna pića.
  5. Bezalkoholna pića
  6. Kava
  7. Čaj
  8. Organizacija i posluživanje banketa
  9. Glavni i sporedni  obroci u ugostiteljstvu.
  10. Jednostavni prigodni obroci.
  11. Priprema i posluživanje dugih barskih mješavina
  12. Vruća alkoholna pića.
  13. Ugostiteljski objekti za smještaj.
  14. Kavana
  15. Restoransko osoblje i organizacijski oblici rada.
  16. Sustavi poslovanja.
  17. Posluživanje bijelih vina
  18. Posluživanje aperitiva.
  19. Dogotovljavanje jela pred stolom gosta- flambiranje slatkog jela
  20. Dogotovljavanje jela pred stolom gosta- flambiranje slanog jela
  21. Dogotovljavanje jela pred stolom gosta- biftek tartar
  22. Dogotovljavanje jela pred stolom gosta- filiranje ribe
  23. Gosti klasičnog restorana i način ophođenja s njima.
  24. Glavni odjeli klasičnog restorana .
  25. Pripremni radovi za posluživanje gostiju .
  26. Organizacija i posluživanje svečanih prigodnih obroka bife .
  27. Posluživanje jela i pića u prijevoznim sredstvima .
  28. Posluživanje digestiva .
  29. Specijalizirane restauracije .
  30. Poslovanje barova .
  31. Posluživanje na terasi i hotelskoj sobi .
  32. Organizacija i posluživanje svečanih prigodnih obroka-Koktel party
  33. Faze poslužnog procesa .
  34. Vrste jela i načini posluživanja .
  35. Posluživanje crnih vina
  36. Priprema i posluživanje kratkih barskih mješavina
  37. Posluživanje pjenušavih vina
  38. Gin
  39. Whisky
  40. Pjenušava i specijalna vina
  41. Bonton i konobarska uniforma
  42. Barista

Maja Vukmirović

KNJIGOVODSTVO I RAČUNOVODSTVO

  1. Dionice
  2. Obveznice
  3. Potraživanja od zaposlenika
  4. Sirovine i materijali
  5. Kratkotrajna imovina
  6. Dugotrajna imovina
  7. Kapital i obveze
  8. Svrha, vrsta i predmet popisa
  9. Knjigovodstvene isprave
  10. Poslovne knjige
  11. Knjigovodstvo obrtnika
  12. Knjigovodstvo trgovački društava
  13. Novčano poslovanje poduzetnika
  14. Platni promet – kreditne kartice i kartično poslovanje
  15. Ekonomske funkcije države
  16. Pojava i razvoj novca
  17. Elektroničko, internetsko i mobilno bankarstvo
  18. Tržište kapitala – Coca Cola Company
  19. Primjer dioničkog društva u RH

OSNOVE TURIZMA

  1. Djelovanje i učinci turizma
  2. Seoski turizam u RH
  3. Turizam Hrvatskih otoka
  4. Turistička ponuda RH
  5. Kulturni turizam u RH
  6. Turistička ponuda na Rabu
  7. SWOT analiza turizma na Rabu
  8. Analiza specifične turističke ponude Kvarnerskih otoka
  9. Utjecaj globalnih kriza na svjetski turizam
  10. Uloga obiteljskih poljoprivrednik gospodarstava u razvoju kontinentalnog turizma
  11. Uloga Rapske fjere u promicanju turističke ponude Raba

KNJIGOVODSTVO

  1. Franchising kao oblik poduzetničkog djelovanja
  2. Neprofitne organizacije u RH

POSLOVNO DOPISIVANJE

  1. Poslovno pregovaranje
  2. Poslovna etika
  3. Promocijske poslovne komunikacije
  4. Primjena poslovne komunikacije na društvenim mrežama
  5. Odnosi s javnošću i publicitet
  6. Nastanak i razvoj sredstava za pisanje i komunikaciju

STATISTIKA

  1. Osnove statističkog istraživanja
  2. Načini prikupljanja i prikazivanja podataka u statistici
  3. Srednje vrijednosti u statistici
Skip to content